Cel mai așteptat film românesc în 2023 se lansează în cinematografe: Warboy va fi senzația micilor și marilor ecrane

de: Mădălina Bahrim
13 10. 2023

Dacă te ai săturat de producțiile cinematografice internaționale și ți-e dor de un film românesc, pregătește-te de o mare lansare.

„Warboy” (în traducere, copilul războiului – n.r.), se așteaptă să fie senzația anului pe micile și marile ecrane ale perioadei următoare.

Filmul Warboy va revoluționa cinematografia românească

Marian Crişan este scenaristul, dar și regizorul acestei producții care urmează să fie lansată la final de an.

Dacă vrei să vezi filmul, fii gata de acțiune pe 17 noiembrie, când se va lansa în cinematografe.

„Filmele pe care mă lupt să le fac pornesc toate de la lucruri personale, care mă interesează în mod aproape obsesiv pentru o perioadă de timp.

Aici e vorba de întrebarea pe care mi-am pus-o când am scris scenariul şi la care nu am căutat neapărat răspuns: cum a văzut, cum a experimentat bunicul meu cel de-al Doilea Război Mondial, izolat pe munte, departe de front, departe de tranşee?”, spune Marian Crişan.

Citește și Cel mai vizionat serial de pe Netflix: De ce se uită toată lumea la el, a rupt toate topurile

Despre ce este vorba în filmul Warboy

Crişan oferă și o serie de detalii incitante despre producție și subiectul central al acesteia, atât cât să sporească interesul celor pasionați de arta filmului, fără să dezvăluie însă cele mai importante aspecte care numai în fața ecranului se vor lăsa scoase la lumină.

Citește și Filmul controversat care va fi lansat abia în 2115. A fost deja filmat, dar va apărea peste 92 de ani

„Filmul povesteşte aventurile unui adolescent care, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, porneşte într-o călătorie iniţiatică prin munţi, în încercarea de a salva cei doi cai ai familiei (…) Subiectul şi tema filmului pornesc de la amintirile bunicului meu, care era un adolescent la vremea anilor 1944-1945.

Nu e un film biografic, ci mai degrabă o ficţionalizare a unor momente pe care bunicul meu, Nicolae Popa, le-a trăit în acei ani, în special în perioada când era slugă şi lucra la un stăpân pentru care trăgea lemn de pe munte, folosind caii. Erau perioade de zile, chiar săptămâni, în care bunicul meu era nevoit să trăiască singur în pădure doar cu acei cai”, dezvăluie regizorul pentru BIHOREANUL.